Afpersing, drugs, wapens en moord beramen gewoon mogelijk: wie is baas in de bajes?

Source: Afpersing, drugs, wapens en moord beramen gewoon mogelijk: wie is baas in de bajes? | Binnenland | Telegraaf.nl

“Niets is wat het lijkt”, en “ze doen net alsof”, komt de lezer hier vaker tegen en af en toe staat dan ook nog in de krant dat we weer gelijk hebben. Men doet slechts alsof men aan binnenlandse veiligheid een grote waarde toekent en zware criminelen dienoverenkomtig gestraft zouden worden. Niets is minder waar. Het lijkt er steeds vaker op dat men in de achterkamertjes onderhandse afspraakjes maakt: jij doet ons niks, dan doen wij jou ook niks, oftewel een afgedwongen voorkeursbehandeling waar leden van de de massa niet op kunnen rekenen. En die MASSA is in deze moderne rechtsstaat aan meerdere fronten dan ook het werkelijke aanvalsdoel van nationale regeringen, en niet de crimineel. Die zwakkere krijgt vanwege zijn machteloosheid in voorkomend geval het deksel keihard op zijn neus.

En dan de man die door weer en wind vasthoudt aan zijn onzalig gedrag (op wiens gezag overigens?). Hij viel al eerder op met volksvijandig gedrag en maatregelen, maar zit er nog steeds. Onze conclusie is daarom weer dat het fluwelen handschoen-beleid nog steeds zeer gewaardeerd wordt door het regime, maar niet door de belastingbetalende burger uiteraard, en die heeft nou eenmaal niets te vertellen in deze moderne schijndemocratie.

Het zou te kort door de bocht zijn om, mede gezien de uitlatingen van Arib, deze gang van zaken als “samenzweringstheorie” af te doen. Dat doet men namelijk het liefst als het voor het regime “gevaarlijk” wordt en er teveel informatie en feiten doorsijpelen. De vraag luidt niet wie de baas is in de bajes, maar wie de lakens uitdeelt in het hele land… -DGZ-