Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt – INDEPEN

Source: Als een rechtssysteem politici op de korrel neemt – INDEPEN

“Rechtlijnige politici als Gideon van Meijeren, die hardop uitspreken dat westerse landen in de 21ste eeuw eigenlijk alleen nog in naam democratisch zijn, ondervinden al snel dat ook het rechtssysteem niet is wat het eigenlijk moet zijn.”

Het is kenmerkend voor landen die zich in de neerwaartse spiraal bevinden. De democratie wordt uitgeschakeld en tegenstanders worden gecriminaliseerd, in de hoek gezet, genegeerd, vervolgd en veroordeeld. De nieuwe Westerse normaliteit kent bijgevolg een nieuwe Westerse “totalitaire aanpak” met de daarbij behorende nieuwe normen en waarden, terwijl de propaganda op volle toeren draait. Oorlogstaal wordt de norm, de wetenschap is gekaapt door het regime en (hard) werken blijft niet lonend.

De nieuwe normen en waarden hebben echter met de oorspronkelijke democratische normen van vrije en vredelievende zelfstandige natiestaten niets meer van doen. Dienovereenkomstig dienen dus burgers zich aan te passen aan de nieuwe totalitaire aanpak: alles uit de handen laten vallen en “ondergronds” gaan zolang de surrogaat-orde in stand wordt gehouden… desnoods nog vele jaren… -DGZ-