ANDERE TIJDEN (XI)

Source: Andere tijden (XI)

“Ongeacht of de rente nu verder omhoog of omlaag gaat, is er hoe dan ook geen redden meer aan. De ‘point of no return’ is reeds lang gepasseerd.”

Niemand weet of de bewering van de in het artikel genoemde beursvoorspeller dr. Steve Sjuggerud uitkomt en de aandelenkoersen vanaf een nóg hoger niveau imploderen, hetgeen zou betekenen dat de eerder genoteerde toppen nog overschreden zouden gaan worden. Zie ook het artikel van von Greyerz.  

Belangrijker is natuurlijk weer de grote dikke vette rode lijn door ook door dit verhaal loopt: “Opvallend is dat centrale banken nooit over dit onderwerp reppen, behalve af en toe via de achterdeur van de Bank of International Settlements (BIS) of de OECD (Organization of Economic Cooperation and Development). Via deze facades hoor je dan bijvoorbeeld dat we ons op een buitengewoon gevaarlijk pad bevinden met alle financiële risico’s van dien leidend tot een ‘downturn’, lees verarming.”

Men vertelt u geen belangrijk financieel nieuws en haar achtergronden. Men laat u in de waan dat Centrale Banken en de politiek alles onder controle hebben en er geen reden voor ongerustheid is die zou moeten leiden tot het treffen van voorzorgsmaatregelen. Doet u het toch maar… -DGZ-