‘Bijstand levert 750 euro meer op dan baan’|Binnenland| Telegraaf.nl

Alleenstaande ouders die vanuit de bijstand gaan werken, gaan er financieel zo op achteruit dat het aantrekkelijker blijft om in de bijstand te blijven zitten. Daar moet verandering in komen, zegt raadslid Marianne Poot van de VVD.

Bron: ‘Bijstand levert 750 euro meer op dan baan’|Binnenland| Telegraaf.nl

Tja, dat weten we allang hoe dat zit. Bijstand wordt toegekend per geregistreerde kop in het gezin, terwijl bij een dienstverband alleen de persoonlijke arbeidsprestatie beloond wordt. Voor een alleenstaande maakt het niet zoveel uit, bij meerdere personen loont werken natuurlijk niet. Het probleem met dit soort zaken is dat het al jaren zo is, en geen hond die de koe bij de horens durft te vatten.

De politiek volgt slechts de socialistische uitgezette lijntjes en gaat zelfs zo ver dat de eigen opgestelde eisen m.b.t. een bijstandsuitkering en bijvoorbeeld de daaraan gekoppelde taaleis gewoonweg niet uitgevoerd wordt. Volgens de VNG is een taaltest van pakweg een half uurtje “niet uitvoerbaar”, terwijl mensen die na ontslag in de bijstand terecht komen (de echte gerechtigden dus) wel eerst wekenlang dagelijks in een hok geperst worden om ze via begrippen als “wennen aan het arbeidsritme” te treiteren en onder druk te zetten, vóórdat uiteindelijk na een week of vier een uitkering wordt overgemaakt. Ga ervan uit dat het blijft zoals het is, zonder grote schoonmaak verandert er niets. Geen vinger méér krom maken dan noodzakelijk dus… -DGZ-