‘Bondgenoten’ die eigenlijk onze vijanden zijn…

Naast het feit dat Baudet in onze ogen de ene harde maar niet graag gehoorde waarheid na de andere durft uit te spreken, kan de symboliek om te spreken voor een bijna lege zaal niet groter zijn. 

De meerderheid wil geen feiten en waarheden, ze wil verhalen en fabels om hun eigen eergevoel te strelen, dat berust op hun vermeende gelijk door met de stroom mee te zwemmen, geen risico ’s te lopen en de voor hun levensloop meest gunstige houding aan te nemen: wegblijven en wegkijken om bij de grote club te blijven behoren… Alle anderen worden als staatsvijanden beschouwd en ook zo behandeld.

Dat Amerikanen zoals de enige echte oppositiepartij het noemt, “bondgenoten zijn, die eigenlijk onze vijanden zijn” is voor een miniem deel van het volk een feit, voor de overgrote meederheid die denkt gelijk te hebben op basis van hun kuddegedrag, een samenzweringstheorie. Daar praat men niet over, het zijn onze grote imperialistische vrinden die wereldwijd de dienst uitmaken en daar moeten we bij horen. Daar zijn we veilig. Met hen aan onze zijde kunnen we het grootste voordeel behalen… -DGZ-