Door verdeeldheid kan kabinet uitslag makkelijker negeren

Krijgen de geheime diensten echt meer bevoegdheden om af te tappen? Het blijft de vraag; Nederland leek volgens de exitpolls diep verdeeld over de nieuwe inlichtingenwet. Met 89,1 procent van de stemmen geteld, staan de tegenstanders op een kleine voorsprong: 48,8 procent van de mensen die hun stem uitbrachten, vinkte ’tegen’ aan in het stemhokje, 47,3 procent stemde voor. Al heeft het kabinet bij deze verdeeldheid nóg een argument om niet naar de uitslag te luisteren als de officiële uitslag toch ’tegen’ wordt.

Source: Door verdeeldheid kan kabinet uitslag makkelijker negeren

Welke draai je er ook aan geeft: het trendbeleid, gericht op nog meer controle wordt gewoon voortgezet. Bespaart overigens een hoop tijd. (Kranten)berichten als volksvermaak over onder meer dit onderwerp hoef je niet meer te lezen. 

“De eindfase van een dergelijke cyclus gaat overigens steeds gepaard met meer uitwassen op sociaal-maatschappelijk gebied. De decadentie viert hoogtij, het verder onderdrukken van de waarheid, nóg meer burgercontroles en verboden, het (sluipend) instellen van censuur, natuurlijke normen en waarden worden vervangen door kunstmatige “nieuwe” waarden, meer lastenverzwaringen voor de burgers etc.” – De vier ruiters van de Apocalyps -DGZ-