’Extreemrechts netwerk in Duitse leger’

Zeker vijf extreemrechtse mensen zijn geïnfiltreerd in het Duitse leger. Dat meldden Duitse onderzoeksjournalisten dinsdag. Vanwege de onthulling heeft de Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen, een bezoek aan de Verenigde Staten afgezegd.

Bron: ’Extreemrechts netwerk in Duitse leger’

„Het leger heeft een probleem met de instelling en duidelijk een zwakke leiding.” De militaire vakbond antwoordde daarop: „Leiding begint aan de top.”

Ook deze minister is afhankelijk van de echte machthebbers en adviseurs die haar op de achtergrond influisteren wat ze moet doen met betrekking tot militaire aangelegenheden. Zij mag zich dan druk maken over de integratie van vrouwen in het leger bij de (uiteraard weer) niet-gevechtsfuncties, deeltijdbaantjes en de kinderopvang die blijkbaar (als we de berichten hierover de laatste jaren goed begrepen hebben en nog eens hoofdschuddend nalezen) haar belangrijkste zorgen waren en zijn. Dat echte militairen dat niet pikken en weten dat een krijgsmacht zo niet funktioneren kan is overduidelijk. Niemand nam en neemt haar als Minister van Defensie serieus, dat zijn de feiten. In andere landen, waaronder Nederland, hetzelfde lachwekkende theater. Bij (terechte) kritiek dreigt ontslag, iedereen houdt dus zijn bek, sukkelt gedemotiveerd verder en wacht op de uitbetaling van het maandsalaris. Dit gebeuren is een topje van de ijsberg. Ze wilden het zo, ze krijgen het zo… -DGZ-