Het westen tegen de rest…

Source: A New Gold Standard? Kremlin Confirms Intention To Back Ruble With Gold And Commodities | ZeroHedge

“We are not opposed to a market economy and participation in global production chains, but we are clearly aware that the West allows other countries to be its partner only when it is profitable for it.”

De typische gang van zaken in het westen. Deze keer zal een komende “reset” echter niet meer alleen door de USA gedicteerd worden.

De “rest van de wereld” heeft de grondstoffen (energie) en rijkdommen die het westen nodig heeft. Bovendien is men zich daar bewust van de westerse afhankelijkheid van die “rest van de wereld” is en zijn er mede daarom de afgelopen jaren ook daar bondgenootschappen en samenwerkingsverbonden ontstaan, waaronder Brics+ en SCO.

De bezetenheid waarmee de NAVO en Europa de aanval inzetten op Rusland is een veeg teken. Men weet natuurlijk dat hun wereldeconomie en hun geldsysteem “op” en aan vervanging toe zijn, maar men wil onder geen beding een door goud, zilver of grondstoffen (gedeeltelijk) gedekt geldsysteem. En precies daarmee dreigen nu de Russen, en geven het westen een schot voor de boeg. Een dergelijke volgende stap zal zeker in overleg en samen met China en andere landen die stikken van de grondstoffen genomen worden. China houdt zich momenteel nog even afzijdig, maar zal wel degelijk in het spel nog gaan meedoen.  

Het maken van schulden, het voeren van oorlogen, het omkopen van het volk teneinde verkiezingssucces te boeken en geld uitgeven dat er niet is, kan in een gedekt geldsysteem niet meer zo eenvoudig. Dát is de moeder van alle conflicten: de macht over het alles omvattende en alles bepalende geldsysteem, en wij zijn momenteel getuige van die gevaarlijke strijd en dus de oorlog om de wereldmacht… -DGZ-