‘Hout stoken in woonwijk moet aan banden worden gelegd’

Bijna 45 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid met regels moet komen voor het stoken van hout in een woonwijk. Houtrook uit de kachel of de haard zorgt bij een op de vijf mensen voor overlast. In de meeste grote gemeenten is dit een thema bij de verkiezingen.

Source: ‘Hout stoken in woonwijk moet aan banden worden gelegd’

“Opvallend is dat bijna 45 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid met regels moet komen voor het stoken van hout in een woonwijk. Ruim 30 procent vindt zelfs dat stoken slecht is voor mensen en milieu en helemaal verboden moet worden. Eén op de vijf Nederlanders zegt last te hebben van die houtrook. Mensen met longziektes of hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen hebben het snelst last.”

Vrijwel iedereen slikt dergelijke onzin. Uit het niets ontstaat opeens een probleem. Ze willen weer eens iets gaan verbieden. De voorbereidingen daartoe lopen steeds via dezelfde methode: gooi het in de krant, vermeng het vooral met volksgezondheid en/of milieu, vermeld vooral “ouderen en kinderen” (en als het uitkomt iets met zwangere vrouwen) en de meute gaat op termijn weer overstag. Eerst moet het stoken met gas eraan geloven en nu dan het hout. Zodoende blijft er na verloop van tijd niets anders over dan elektrisch verwarmen en elektrisch vervoer en transport… -DGZ-