Italien streicht Bürgergeld: Mit spürbaren Auswirkungen – ZDFheute

Source: Italien streicht Bürgergeld: Mit spürbaren Auswirkungen – ZDFheute

Op meerdere uitzondering na geen uitkeringen meer. Dit bericht bereikt ons niet via de alternatieve kanalen, maar via de grote en bekende media.

“Bürgergeld wird auf 0 Euro gestrichen – Familienvater: „Dann sind wir am Ende”.

Verder: “Doch Regierungchefin Meloni will nicht von ihrem Kurs abweichen. Nur noch Menschen über 60 Jahre, jene mit Behinderungen sowie mit minderjährigen Kindern sollen noch Sozialhilfe erhalten. Maximal 500 Euro. Die anderen sind aus ihrer Sicht „arbeitsfähig“ und damit selbst für ihr Einkommen verantwortlich – wie auch immer.”

Jeder muss sehen, wie er klarkommt – Je ziet maar hoe je het redt…

We weten niet of dit daadwerkelijk in deze vorm (en dat is met al die uitzonderingen die al genoemd zijn, nog een milde vorm) zo uitgevoerd gaat worden, maar de denkrichting van regeringen als deel van het regime, wordt nu ook voor de meesten in Italië en ook elders duidelijk: de gekochte welvaart van de laatste tientallen jaren was tijdelijk en illusionair.
Uitgangspunt is dat in principe iedereen tot het verrichten van arbeid in staat is. Wat ons betreft mogen er bijna geen uitzonderingen op die regel zijn. Ouderen en mensen met minderjarige kinderen kunnen (eventueel beperkt) wel degelijk ook aan het werk. Peperdure kinderopvang is er niet voor niets. Alleen lichamelijk gehandicapten blijven over. “Verwarde mensen” horen daar niet bij. Als ze honger krijgen, gaan die ook wel werken…