Jetten wil 50.000 Polen naar Nederland halen

D66-fractieleider Rob Jetten wil dat Nederland veel meer arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Oost-Europa naar hier gaat halen om hier te komen werken. Dat zegt hij donderdag in een interview met het AD. Hij verwijst naar „alarmerende cijfers” van het CBS. Die wijzen uit dat de komende jaren zo’n 50.000 arbeidsmigranten nodig zijn om banen in Nederland vervuld te krijgen.

Source: Jetten wil 50.000 Polen naar Nederland halen

“Hij verwijst naar „alarmerende cijfers” van het CBS. Die wijzen uit dat de komende jaren zo’n 50.000 arbeidsmigranten nodig zijn om banen in Nederland vervuld te krijgen.”

Blijkbaar gaat het CBS nog steeds uit van ongebreidelde economische groei.

Men heeft er nooit echt bezwaar tegen gehad dat er genoeg mensen zijn die niet aan het werk (moeten) gaan waardoor ook op dit gebied scheefgroei en onevenwichtigheden getolereerd worden. Men wist en weet drommels goed dat wanneer uitkeringen verstrekt worden op basis van het aantal gezinsleden terwijl bij werkenden het loon niet gebaseerd is op het aantal gezinsleden maar slechts de geleverde individuele prestatie telt, die scheefgroei wel moet ontstaat. Een mengelmoes van vermeende rechten voor heel wat groepen van mensen torpederen vervolgens bij voorbaat elke poging een fundamentele verandering enig leven in te blazen. Men creërt zodoende bewust onevenwichtigheden om voldoende druk op de ketel te houden, waardoor het aantrekken van niet Nederlands sprekenden automatisch tot de enige oplossing gepromoveerd wordt… -DGZ-