Jouw belastingcenten: De opvangtoeslag blijft een lastige voor de fiscus

Belastingen, aftrekposten en toeslagen: we hebben er nogal wat. Maar waar zijn ze precies goed voor en waar komen ze vandaan? In Jouw belastingcenten nemen we elke keer een andere toeslag of belasting onder de loep. Deze keer: de kinderopvangtoeslag.

Source: Jouw belastingcenten: De opvangtoeslag blijft een lastige voor de fiscus

“Eind twintigste eeuw ging deze traditie niet meer op met de nieuwe koers van het emancipatiebeleid…”

De beruchte jaren zeventig vorige eeuw. Sinds Nixon definitief het goudvenster sloot, werd het roer omgegooid en moesten alle westerse samenlevingen drastisch gewijzigd worden. Een hoeveelheid geld die niet meer afhankelijk is van dekking door vaste waarden kan naar wens “bijgemaakt” worden. Op deze manier werden alle geldwensen, waaronder het verlenen van allerlei toeslagen, tegemoetkomingen en subsidies vervuld. 

Het klassieke gezin als hoeksteen van de samenleving, waar men jarenlang op hamerde, moest het onderspit delven. De doelstellingen van de globalisten hadden niets met emanciaptie te maken. Deze ideologie werd alleen maar gebruikt om een systeem van tweeverdieners te installeren. Logisch dat dergelijke “gezinnen” meer consumeren dan de klassieke alleenverdieners-gezinnen. Dáár was het om te doen. Men wist toen al dat miljardenbedragen nodig waren voor kinderopvang en men zorgde er ook voor dat deze bedragen ter beschikking gesteld werden… -DGZ-