Kamer houdt verhoging eigen risico niet tegen|Binnenland| Telegraaf.nl

Een voorstel van de oppositie om het eigen risico in de zorg volgend jaar in elk geval niet te verhogen, krijgt niet de steun van de Tweede Kamer. De motie kreeg dinsdag bijval van 73 Kamerleden, 75 volksvertegenwoordigers stemden tegen.

Bron: Kamer houdt verhoging eigen risico niet tegen|Binnenland| Telegraaf.nl

“Onlangs kwam naar buiten dat het eigen risico volgend jaar van 385 naar 400 euro gaat. De zorgtoeslag zal dan ook met 130 euro stijgen.”

Hoe idioot en wereldvreemd het ook mag klinken, zolang ze dergelijke systemen nog overeind kunnen houden, is het van belang bij de groep zorg- en huurtoeslag-ontvangers te behoren. Het grote probleem voor de werkende bevolking is dat men jarenlang geknokt heeft om het welvaartsniveau naar een hoger plan te tillen en nu via de geleidelijke tactische ingrepen stappen terug moet zetten. Het ligt niet in de natuur van mensen om bewust afstand te moeten nemen van een ooit bereikte standaard en nu sinds jaren te moeten minderen. Anders gezegd: (bijna) geen prestatie leveren wordt beloond. Ook dit is een voorbeeld van een situatie waarvan men het gevoel heeft dat er niets niet klopt, maar men kan niet onder woorden brengen waar dat nou aan ligt. In feite is het vrij simpel: They want your money… -DGZ-