’Leraar en agent grijpen mis op markt van koophuizen’

Source: ’Leraar en agent grijpen mis op markt van koophuizen’ | Geld | Telegraaf.nl

Het lijkt wel een competitie “wie kan zich een “eigen” huis permitteren?” “Eigen huis” tussen aanhalingstekens. Als iets je eigendom is, betaal je er geen belasting over. Daar begint het al mee. 

Ons is niet duidelijk wat er mis is met het huren van woonruimte. Je hebt een degelijk dak boven je hoofd, voldoende afsluitbare leefruimte en privacy binnenshuis, warm en koud stromend water, verwarming, toilet en doucheruimte, geen eigendom dat in feite geen echt eigendom is, geen (hypotheek)schuld als blok aan het been, en de daarmee eventueel verband houdende slapeloze nachten, geen kosten voor onderhoud en reparatie, geen risico van waardedaling of mogelijke (gedeeltelijke) onteigening of hogere belastingen op “eigendom”.

Als je het inkomen voldoende naar beneden gecatapulteerd hebt, krijg je ook nog honderden euro’s huurtoeslag per maand. Kortom de ideale situatie voor lui gemaakte realisten die stress, onrust, onzekerheid en hamsterrad kunnen mijden als de pest en het zich daardoor kunnen permitteren om aan de zijlijn plaats te nemen of op spaarvlam ondergronds te blijven meesukkelen met de door hen AFGEWEZEN huidige slechts op valse ideologieën baserende kunstorde… -DGZ-