Molotovcocktail op hangjongeren

Een molotovcocktail die in Nieuwegein van een flat naar een groep jongeren werd gegooid, lijkt een triest dieptepunt te zijn in een al langer lopend conflict tussen buurtbewoners en een groep terroriserende hangjeugd.

Bron: Molotovcocktail op hangjongeren

“Dan lopen twee jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk meerdere keren langs de vrouwen. „Dat zijn ze”, fluistert ze angstig. „Je kan hier niks zeggen, want dan pakken ze je. We worden geterroriseerd. Buurtbewoners vertrekken vanwege de bende, maar verhuizen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Een aantal bewoners is al in gesprek met de gemeente over mogelijke oplossingen…”

Neem een willekeurig bericht over criminaliteit en overlast. Ook het ontstaan van dit “probleem” is direct terug te verwijzen naar de ware veroorzakers. De overheid wordt weer aangeroepen om als probleemoplosser te gaan fungeren, terwijl ze notabene zelf via het implanteren van dergelijke personen direct in de maatschappij en het daaropvolgende (gedoog)beleid, er bewust voor zorgt dat dergelijke toestanden kunnen ontstaan. Zo werkt dat, niet alleen in Nieuwegein, maak in heel Nederland en de rest van de westerse wereld. De huidige structuren zijn niet uitgelegd om problemen op te lossen maar om ze te veroorzaken. Pas dan kunnen al die “functionarissen” volgas geven. Wat het ware probleem is en waar de oplossing te vinden is, mag duidelijk zijn… -DGZ-