Nederlanders meest goedgelovige mensen ter wereld

Het is helemaal niet zo vreemd dat ons land wereldkampioen doofpot is, want wij hebben een bevolking die alles gelooft. Uit een door Pew Research Center gehouden onderzoek staat Nederland met stip bovenaan als het land waar men een blind vertrouwen in de mainstream media heeft.

Source: Nederlanders meest goedgelovige mensen ter wereld

There is no fake news in Holland. Eén van de oorzaken is natuurlijk de naar verhouding hoge welvaart, die elke vorm van kritiek in de kiem smoort. Gemiddeld klopt dat ook. Maar dan ook maar gemiddeld. Het draait alleen maar om consumptie en “economische groei” en dan heb je natuurlijk een constructie nodig die dat mogelijk maakt, en precies díe hebben ze er sinds de jaren 70 vorige eeuw met succes doorheen gejaagd.

Maar, zoals ook andere “hervormingen” van de maatschappij, het betreft steeds kunstmatige ingrepen om hun consumptiedoel te kunnen bereiken, waardoor het gemiddelde plaatje best klopt. Niemand uit de grote groep bevoordeelden die inmiddels tot een meerderheid is uitgegroeid zal een negatief geluid laten horen. Ze vinden het wel best zo, hebben nergens bezwaar tegen en hebben alle reden om alles te geloven wat hen wordt voorgezet… -DGZ-