Personeel bedreigd om huurwoning te krijgen: ‘Ik kom je opzoeken’

Source: Personeel bedreigd om huurwoning te krijgen: ‘Ik kom je opzoeken’ | RTL Nieuws

“De voorbeelden die Vesteda noemt, heeft de Woonbond nog niet voorbij zien komen. “Die zijn echt van een andere orde”, aldus de Woonbond. “Dit verrast ons eigenlijk niet, want we weten dat het tekort aan woningen enorm groot is terwijl wonen een basisbehoefte is.”

Wonen is een basisbehoefte, hetgeen betekent dat elke overheid maatregelen treft om in die behoefte te voorzien. Doet men dat niet, voeren moderne bestuurders ook op dit terrein de eigenlijke taken niet uit en mogen ze verjaagd worden. 

Kort na de tweede wereldoorlog hadden we in Nederland zo’n 10 miljoen inwoners. De jaren daarna heeft men ongebreidelde bevolkingsgroei toegelaten tot momenteel zo’n kleine 18 miljoen inwoners, die men zelfs nu nog niet wil beperken. Men provoceert zelfs nóg meer onleefbaarheid en steeds minder Lebensraum. 

Woonruimte heeft men blijkbaar niet willen laten meegroeien. Bewust natuurlijk, het behoort tot het gevoerde schaarstebeleid. Het gevolg is dat de mensen elkaar nu de koppen inslaan terwijl de ware schuldigen als crisisveroorzakers de dans steeds ontspringen en op gepaste afstand in hun vuistje lachen en steeds één ding volhardend niet blijven doen: regeren in het belang van het eigen volk… -DGZ-