Toeslag op tv-kijken

Een extra toeslag dreigt voor tv-kijkers. De publieke omroep wil kabelaars zoals Ziggo en KPN namelijk meer geld gaan laten betalen voor het doorgeven van NPO-programma’s.

Source: Toeslag op tv-kijken

PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft nog wel een paar andere suggesties. „Snij gewoon NPO3 eraf, dan zijn er nog twee netten over. Of verkoop wat radiostations.” VVD-Kamerlid Yesilgöz ziet mogelijkheden als de publieke omroepen hun programma’s verkopen, aan Netflix bijvoorbeeld. „Ze maken mooie producten. Zet ze in de etalage.”

Dat zouden de meer dan logische stappen zijn. Maar, zoals u ongetwijfeld weet, leven we in een kunstmaatschappij waarin logische gevolgtrekkingen en stappen niet meer aan de orde zijn. Het lijntje van de afgelopen jaren volgend, zal het waarschijnlijk uitdraaien op financiële ondersteuning door de belastingbetaler, waardoor iedereen weer verplicht meebetaalt. Een te opvallende toeslag zoals hier genoemd zou de burger wel eens op het idee kunnen brengen dat men niet in staat en willens is om de tering naar de nering te zetten, en er dus weerstand gaat ontstaan. Bovendien moet de propaganda onverminderd voortgezet worden en zal men vrijwel niet tornen aan de huidige structuur… -DGZ-