’Verbied eten op straat in Amsterdamse binnenstad’

De Amsterdamse ombudsman Arre Zuurmond heeft 4,5 maanden op de Wallen gewoond, om de problematiek van de hoofdstad in kaart te kunnen brengen. Net zo onorthodox als deze aanpak waren de oplossingen die Zuurmond gisteren aandroeg voor de huidige problemen. Zo stelde hij voor om na te denken over wetgeving zoals in Venetië al geldt, om naast alcohol ook eten op straat te verbieden.

Source: ’Verbied eten op straat in Amsterdamse binnenstad’

“Ook vindt hij dat vluchten naar Amsterdam vele malen duurder moeten worden. Dan zal de stad Amsterdam een ander publiek aantrekken, denkt hij.”

In feite zegt hij dat er minder gajes naar Amsterdam (en andere grote steden) moet. Verder dan symptoombestrijding komt ook hij niet. Om de bevolking gerust te stellen geeft men graag zakken met geld uit aan deskundigen van allerlei pluimage om oplossingen aan te dragen. Dat er uiteindelijk maar één echte oplossing is, mag niet genoemd worden. Die zou namelijk heel wat kopstukken, deskundigen en beleidmakers overbodig maken én leiden tot een automatische bevolkingsreductie in deze criminele bruggenhoofden. De ware oorzaak van al deze ellende moet heel wat hogerop gezocht worden. De vaste lezer weet waar het probleem zit en wat er dus allemaal moet verdwijnen om weer op een veel lager welvaartsniveau te kunnen herstarten… -DGZ-