Greyerz – We Are About To Witness Something That Has Never Been Seen In World History – King World News

As we continue to kickoff the new year, today the man who has become legendary for his predictions on QE and historic moves in currencies, warned King World News that we are about to see something that has never been seen in world history.

Source: Greyerz – We Are About To Witness Something That Has Never Been Seen In World History – King World News

Altijd wat schreeuwerig en typisch Amerikaans wereldondergang-voorspellend overkomend, waardoor iedereen zou denken dat het einde van de wereld morgen voor de deur staat.

Desalniettemin: de rode lijn en het scenario voor de komende jaren met  toenemende inflatie en hogere rente. Het gevaar schuilt niet direct in de stijging van de rente (de meeste mensen kiezen voor een vast overeengekomen percentage voor de lange termijn), maar in de dan optredende waardedaling van onroerend goed. Is die daling groot genoeg, komt de dekking in de vorm van een lagere marktwaarde voor de hypotheekgever in het gedrang en kan deze aanvullende dekking verlangen. Nu nemen veel kopers die een hypotheek afsluiten niet de moeite om de kleine lettertjes van hun hypotheek eens goed door te lezen. Het is dan ook logisch dat zij niet weten wat hun geldgever eventueel kan doen bij waardedaling van hun koopwoning…. -DGZ-