Wat te doen?

In een aan de weldenkende burger verklaarde oorlog hebben we een strategie nodig, een tweesporen-strategie. Beschouw het als een feit dat we te maken hebben met oppermachtige tegenstanders. Protesteren? Geen zin. Verzetten? Geen zin. Kwaad maken en je geestelijke gezondheid op het spel zetten? Geen zin. Zodra we op welke wijze dan ook zelf actief worden, laten we ons in de kaarten kijken. Dat doen we natuurlijk niet. Volgens het motto: “steeds doen wat de vijand niet verwacht” doen we in dit geval NIETS, HELEMAAL NIETS! De eigen gemoedsrust vaart er wel bij. Sun Tzu, de Chinese generaal en oorlogsstrateeg erkende die noodzaak al: “Je hoeft maar aan de oever van de rivier (des tijds) plaats te nemen en lang genoeg te wachten, dan komen de lijken van je vijanden vanzelf voorbij drijven”, oftewel geduldig afwachten (de enige actie is het bewust inactief blijven) en zodoende zelf geen fouten maken, dat laten we aan de tegenstanders over: “De goede krijger stelt zichzelf eerst buiten het bereik van verlies en wacht dan op een kans om de vijand te verslaan.”

Enerzijds blijven we op spaarvlam meesputteren in dit theater en doen dus net alsof we “systeemconform” denken. Anderzijds stappen we uit het hamsterrad voor zover dat mogelijk is en doen niet meer mee aan al die onzin die men ons als welvaart, democratie en vooruitgang verkoopt, ook al noemen ze genomen maatregelen “alternativlos”, noodzakelijk of de enige oplossing. Koop alleen de meest noodzakelijke producten om te kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Eten, drinken, kleding, dak boven je hoofd, sigaretten en alcohol. Dat zijn de elementaire zaken. Al het meerdere en het overige is overbodige luxe. De overige zaken koop je op Marktplaats of anderszins privé. Koop je toch nieuw spul, realiseer je dan dat je maar liefst 21% BTW betaalt. Met die opbrengst wordt dan indirect dat hele socialistisch democratische wereldbeeld om ons heen gefinancierd. Geld voor iedereen en voor alles en nog wat. Draag dus zo min mogelijk bij. Elke dag niet geconsumeerd, betekent een morele overwinning op de oppermachtige vijand. Algemeen geldt: geen schulden, geen leningen, geen betalingsachterstanden. Puur op basis van cijfers is het zodoende mogelijk om pakweg 150 euro per maand over te houden bij een minimaal inkomen. Eenmaal gerealiseerd is het een koud kunstje om in een deuk te gaan liggen van het lachen als je (uiteraard weer de links-socialistisch gekleurde) berichten hoort en leest, dat mensen niet rond kunnen komen van een uitkering. Hun zelf veroorzaakte probleem betreft uitsluitend de consumptieve uitgavenkant.

Huis kopen is taboe. De woningmarkt zit in een bubbel-fase, die na het barsten in 2007 en 2008 in de VS via “geld in het systeem pompen” en kunstmatig lage rentestanden nogmaals wordt opgepompt. Het risico van wereldwijde waardedalingen neemt toe. Onroerend goed is niet te verplaatsen, niet te verstoppen, niet snel te verkopen en is het altijd volledig op naam geregistreerd. De overheid weet je altijd te vinden. Als geregistreerd “eigenaar” mag je over je “bezit” dan ook nog jaarlijks belasting betalen.

Geen krantenabonnement. Lees de online-edities van de landelijke prutbladen en je lacht je een groot deel van de dag te pletter. Links, rood, groen en bont wat de klok slaat. Ergeren aan al die dingen om ons heen is nergens voor nodig. Bekijk eerder de lachwekkende kant van de huidige wereld en je slaapt een stuk rustiger. Neem de Teflon-houding aan, laat alles om je heen aan je voorbijgaan en volg consequent je eigen uitgestippelde route. Lees ook en vooral eens alternatief nieuws en blijf niet hangen in het wereldje van de gecontroleerde berichtgeving.

Geen televisie-abonnement bij een kabelboer. Blijf verschoond van die vervuilende troep die ze ons proberen de woonkamer in te slingeren. Van de belangrijkste dingen waren we al op de hoogte, omdat die op internet te achterhalen zijn, en dan vooral de zaken die ze niet vermelden. Preken voor eigen parochie en propagada, meer is het niet. Bovendien hoeven we ons niet te ergeren aan die reclamerotzooi en moeten we geen geld verspillen aan een abonnement en TV-toestel.

Het pensioenstelsel is nooit grondig gereformeerd, gezond en waardevast gemaakt en dat zal in de toekomst ook niet gebeuren. Op last van De Nederlandsche Bank en via controle door de Autoriteit Financiële Markten zijn alle pensioenfondsen verplicht om te beleggen in hoofdzakelijk aandelen, obligaties en onroerend goed. En precies daar liggen de problemen nu en zeker in de toekomst. Kijk naar het marginale gepruts met de pensioengerechtigde leeftijd. Niemand garandeert die uitkering, en al helemaal niet de overheid als meest onbetrouwbare “partner” inzake financiële aangelegenheden. Uitgaande van deze stelling mag u de via (uiteraard) verplichte afdracht ingelegde gelden als verloren beschouwen zodra de zuivering in de vorm van een reset of anderszins gaat plaatsvinden. Mentaal voorbereiden op dat verlies en in financieel opzicht via de anonieme aankoop van goud en zilver je eigen centrale bank spelen. Een mooie samenvatting van deze en andere genoemde stellingen is hier te bewonderen.

Wat anderen denken, vinden en menen is niet van belang en interesseert ons geen biet! Heel belangrijk. Niet gek laten maken, niet laten beïnvloeden. Zij zijn knettergek, niet wij. Dat is natuurlijk moeilijk als je denkt dat de meerderheid wel gelijk zal hebben. Vergeet niet dat de meute tientallen jaren lang gehersenspoeld, beïnvloed en geïndoctrineerd is met links gedachtengoed. Mede daarom moeten we steeds vraagtekens blijven plaatsen bij alles wat ons vandaag de dag als “normaal” wordt verkocht. Het voorspelbare verweer reikt van systeemconforme argumenten als opbrengsten en inkomsten voor de overheid, tolerantie, open en vrije maatschappij, gelijke rechten voor iedereen, gezonde bevolkingsgroei, economische groei, infrastructuurprojecten en werkgelegenheid en natuurlijk het mensenrechten-fabeltje, tot uiteindelijk hun conclusie dat wij niet “normaal” zijn. Leefbaarheid? Het zal ze een rotzorg zijn. In de huidige polititieke en maatschappelijke structuren ondenkbaar dat er iets verandert.

Vooral niet discussiëren met de vijand. Het is namelijk gewild dat we over alles en nog wat “moeten” discussiëren. Ook dat acht men “normaal”. Kijk en luister naar de kletsprogramma’s op radio en televisie. Mensen met een afwijkende en conservatieve visie komen nauwelijks aan bod of worden via de vuurkracht van de begrippen mensenrechten en politieke correctheid meteen monddood gemaakt, gecriminaliseerd of in het rechtse hoekje gezet. Niet doen dus. Verspilde energie. Laat ze in hun eigen vet gaarstomen. Als nooit tevoren geldt: letterlijk en figuurlijk volledig links laten liggen. ‘Vrijheid van meningsuiting” eindigt al zodra blijkt dat je een andere mening hebt…

Lees verder…